返回列表 發帖
啊....  都唔使一個月...
waterpool 發表於 2013-8-7 16:57

連續十晚, 人生有幾多個十晚

昨晚講解個律師好流, 一開始就自我介紹以為好猛料咁, 點知成晚都講唔入正題, 叫我地去印務局網頁列印幾號 ...
藍月亮 發表於 2013-8-8 15:52

小姑娘: 2 個問題 -

(1) 點解唔睇下 muito 的法律常識區.
(2) 法律並不複雜, 因為源於生活.

唔係連續, 係返一三五或六
藍月亮 發表於 2013-8-8 15:54

返跳 "必" 呀, 逢二四日咪會 naam 起第晚要返學; 直頭係酷刑啦.

之唔係囉...而且無返學好耐啦...仲要返成三個鐘, 唔攞命就假囉...還有八堂...
藍月亮 發表於 2013-8-8 16:05

盡量啦 ... 學多 d 野始終係好事.

我地係學有關地產經紀及樓花法的新法例....
藍月亮 發表於 2013-8-8 16:02

法律常識區度睇下, 睇又唔使錢 ge

個地產經紀牌係要讀三十個小時課程, 唔讀就冇得續期, 所以一定要返ga, 好采唔駛考試
藍月亮 發表於 2013-8-8 16:11

努力 ... ... ...

又冇機會放假今晚繼續
藍月亮 發表於 2013-8-12 17:30

差唔多望見家鄉啦

走一堂還有五堂
藍月亮 發表於 2013-8-12 18:30

當炒車位羅, 大 LOT 入, 逐件出

煲過都有雜質架.......
藍月亮 發表於 2013-8-17 12:21

(1) 有 d 微粒, 就算蒸餾都未必去到.

(2) 所有濾水器包括以前 d 沙漏缸, 都只係過濾, 唔係銷毀雜質.  過濾過程中留下的雜質會積蓄於過濾層.

(3) 煲完, 攤凍; 等佢沈澱完先倒出黎入樽, 唔好要最底個層 d 水.

(4) 飲蒸餾水.

(5) 正確煲水方式係滾左之後, 細火, 打開煲蓋, 再煲 5-10 分鐘.

飲得蒸餾水多吸收唔到足夠礦物質.
waterpool 發表於 2013-8-17 16:41

所以, 點睇, 都係 ... 路一條

收左七千都話冇錢
藍月亮 發表於 2013-10-7 12:05

收左落荷包就當無 ... ... ... 同 d 老細一樣