返回列表 發帖
絕對不是  

我說的是事實, 你說的離事實尚有一段距離   

現實是捉襟見肘...  

心情很不好, 最近常常胃部不適, 中西醫都看過, 食中藥好像好一點點, 但又沒全好, 過年可能吃多一點, 胃又開 ...
藍月亮 發表於 2013-2-22 16:57

不要亂想一通, 只要節制一下飲食, 一定會調理好的.

我都想控制自己唔好亂想, 但一次又一次的不斷的提醒我是一個某種病的病人, 我真的好怕好怕....
如果真的再 ...
藍月亮 發表於 2013-2-22 17:27

心情鬱結對身體極不利, 一定要調控好心理.

凡事樂觀 d , 向好處諗.

平時注意飲食同起居, 健康可爭取回來的.

咁又係, 惟有自己小心 D , 忍下口...

小心調理, 慢慢來, 不要急.

純粹多手 ... ... ...

肚瀉, 胃脹 ... 通常係濕熱 ... 下次試下飲 d 五花茶啦.  戒下口.  記住, 感冒 ...
咱是陳小肥 發表於 2013-2-23 19:30

是藥三分毒
說得有道理   

病來猶山倒, 病去如抽絲

第一次聽聞   

回復  藍月亮

麥皮 ... 唔好落奶, 奶有輕瀉作用.  白水加少少鹽.

粥 ... 唔係咁好, 水多.  有味粥更 ...
咱是陳小肥 發表於 2013-2-24 15:11

好有用的經驗   

希望西藥對你有效吧.

有胃口了 ... 都重還要忍下口, 當秀身 loh.

但係D腸就 ... 係咁架啦, d 濕重係度, 加埋回緊南, 濕氣 ...
咱是陳小肥 發表於 2013-2-27 21:12

好清淡....

小心駛得萬年船~

西醫通常唔會叫戒口, 但戒口確實會對病情有幫助, 忍下口好 d.

多煲些 全能改造王 就會好了
山道♂飄移 發表於 2013-2-28 19:42

什麼東西 ??

輕左 2 kgs, 好多人恨都恨唔到.

冇咩事就好快重番ga la.........
藍月亮 發表於 2013-3-1 17:18

重 2 KGS ...  我都想.  

身體健康最重要