返回列表 發帖
我有幾個ga, 不過成日都唔記得換同洗啫。。。講起又去洗下先

打風啦...唔好放假先到呀

打唔成啦...

我咪又係, 大到雨水打落嚟都覺得有D痛

除出嚟涼快乾D

今日好天可以攞出去曬啦...

今朝落去樓下攞車時因為架車左右俾其他車夾住, 用盡九牛二虎之力拉左架車出來馬路, 跟住在手袋裡搵車匙開車,
點知搵唔到, 先記起車匙應該放在昨晚用的手袋裡, 要返屋企拿車匙, 但係架車唔可以就咁放在馬路邊, 所以又要用盡九牛二虎之力只推了半架車埋位, 沒辦法為有衝上樓取車匙, 就係咁又拉又推搞到成身大汗頭髮尾都濕埋

昨日第一晚去上地產經紀准照補充課程, 原先諗好左坐到最後的位置, 聽之前上過該課程的人說可以玩手機講電話及聊天, 狀甚輕鬆, 點知去到先知係對號入坐, 我需唔係最前但都係第二個位跟著上堂前要簽到, 還每天派一張卡, 即是你要在上課時要嘟卡, 走的時候也要嘟卡, 中途離開當決席, 講明唔可以代打卡同代答名ga 電話仲要關機添呀, 玩手機冇可能囉.....
第一堂係學法律的, 什麼是不法性, 什麼叫罪過, 什麼半公罪私罪......... 我讀得書少好難理解法律上的用語, 睇左都唔明講乜, 但係又要回答問題, 需然你可以唔答, 但問到你就一定要答啦, 還好講解果個侓師都好講得風趣, 好多人在回答問題時都答得好搞笑, 但都我洽左著幾次係三個鐘裡面都有兩次小息, 時間覺得好難過, 我地原本可以唔去讀同唔攞牌的....不過...算啦.......到下課前又要簽一次名,仲要跟身份證簽呀....總共要返三十個鐘, 唉....都唔知點過

今晚又要返啦...

應該返到26號

啊....  都唔使一個月...
waterpool 發表於 2013-8-7 16:57

昨晚講解個律師好流, 一開始就自我介紹以為好猛料咁, 點知成晚都講唔入正題, 叫我地去印務局網頁列印幾號法律出來睇,
佢又話我唔明佢就明喎, 都唔知佢想講乜野, 真係有度三小時如年的感覺

連續十晚, 人生有幾多個十晚
咱是陳小肥 發表於 2013-8-8 02:30

唔係連續, 係返一三五或六

小姑娘: 2 個問題 -

(1) 點解唔睇下 muito 的法律常識區.
(2) 法律並不複雜, 因為源於生活.
咱是陳小肥 發表於 2013-8-8 15:57

我地係學有關地產經紀及樓花法的新法例....

返跳 "必" 呀, 逢二四日咪會 naam 起第晚要返學; 直頭係酷刑啦.
咱是陳小肥 發表於 2013-8-8 16:00

之唔係囉...而且無返學好耐啦...仲要返成三個鐘, 唔攞命就假囉...還有八堂...

法律常識區度睇下, 睇又唔使錢 ge
咱是陳小肥 發表於 2013-8-8 16:08

個地產經紀牌係要讀三十個小時課程, 唔讀就冇得續期, 所以一定要返ga, 好采唔駛考試

盡量啦 ... 學多 d 野始終係好事.
咱是陳小肥 發表於 2013-8-8 16:06

咁又係....

今晚繼續

又冇機會放假今晚繼續

聽晚可能有機會放.
waterpool 發表於 2013-8-12 17:33

聽晚唔駛返, 星期五因為係下午上課我地返唔到....

差唔多望見家鄉啦
咱是陳小肥 發表於 2013-8-12 18:27

走一堂還有五堂