返回列表 發帖
當炒車位羅, 大 LOT 入, 逐件出
咱是陳小肥 發表於 2013-8-12 18:41

現在車位都炒唔起啦咁貴

唔知會唔會掛 8 號風球 ?
waterpool 發表於 2013-8-12 18:41

網上話會掛八號仲有埋時間..

幾 時 ?  幾點 ?
waterpool 發表於 2013-8-13 11:46

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

氣象局消息1 點半掛3號

水水呢

三號風球仲未除

落雨就好大影響啦....中午放工好似倒水咁

又就放工啦...唔好落雨呀

今日星期六同下下個星期六掉假, 因為下下個星期六要上早課

好想買個淨水器家用直飲廚房過濾器自來水, 但係好怕買了用後, 有一日報導原來淨水器有一些致癌物質, 飲用超過十年就會有事.....咁點算好

自來水煲滾就飲得, 唔需要過濾器.
waterpool 發表於 2013-8-17 11:43

煲過都有雜質架.......

(1) 有 d 微粒, 就算蒸餾都未必去到.

(2) 所有濾水器包括以前 d 沙漏缸, 都只係過濾, 唔係銷毀雜質. ...
咱是陳小肥 發表於 2013-8-17 15:06

咁就算吧啦...

今晚又繼續返學

總知就煩啦...乜都話有問題, 空氣污染連吸淡氣都係有問題啦...........
早前有淨水器上門推銷, 叫我俾水喉水佢地測試, 水變黃色佢地話有雜質, 跟住問我有無樽裝水俾佢測試我話冇, 咁佢就同我講話D水有什質飲左會危害健康, 係咁向我推銷淨水器產品, 我唔等佢講完就叫佢俾張卡片我, 我話有需要就打電話搵佢地, 唔想再聽佢地講打發佢地走....

唔鬼理佢, 繼續淘寶去

淘寶有好野咩 ??
waterpool 發表於 2013-8-22 12:27

淘寶貨品衣食住行都有, 有過千間舖, 你想要乜野只要輸入名稱就會搵到, 而且有時仲會搵到比你想像中更合用的貨品,

又可以格價, 當然係淘寶買貨都有一定風險, 貨不對板或買衣服鞋有不合穿的情況, 我屋企現在不用油漆, 買自貼牆紙貼滿一屋 不用找師回來油牆咁麻煩, 而且仲好貴添, 還有我仲買左個適合我屋企用的電視櫃, 要自己切的好好玩架

但隔山買牛始終唔多好~~~~
waterpool 發表於 2013-8-22 16:12

都係ga~ 不過你唔買咁貴野咪得囉~

貴野我都無 $ 買喇....
waterpool 發表於 2013-8-22 17:05

唓~

有個親戚早幾日發燒上左山頂睇急診, 醫生要佢完觀察, 今日上去睇佢以為佢已經上房, 點知佢仲住係急診,
入到急診見到超多人, 好多病人瞓係走廊病床上, 好多人出出入入,  原來係冇晒床位, 其實山頂醫院是否已經超負荷呢? 政府係米應該起多間醫院呢?

昨日出關回澳超多人, 要在廣場排隊等候, 又晒又熱, 唔知點解唔開個新關疏導人流呢?