返回列表 發帖
大家仲有冇呢款可樂溫度計呢?
simo 發表於 2013-4-17 23:53

都幾熱喎, 個日; 室內都成廿幾度

大家仲有冇呢款可樂溫度計呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• 黃臘鯧

• 王腳立

回復 43# 王腳立

你個衰仔又去洗白白!

新口岸金池就熟d
王腳立 發表於 2013-4-17 09:17

他你成日去 le ~~  

58 MILLION A DAY, 日銷五千八百萬瓶, 是1957年可口可樂的廣告口號, 鯧兄上帖之相片是攝於1957年
IF212 發表於 2013-4-17 00:14

有2哥, 無奔波

有2兄幚手, 鯧仔無憂.
黃臘鯧 發表於 2013-4-17 09:05

me too

新馬路金池 ???
waterpool 發表於 2013-4-16 12:59

新口岸金池就熟d

58 MILLION A DAY, 日銷五千八百萬瓶, 是1957年可口可樂的廣告口號, 鯧兄上帖之相片是攝於1957年
IF212 發表於 2013-4-17 00:14

有2兄幚手, 鯧仔無憂.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• waterpool

• 王腳立

• 黃臘鯧

新馬路金池 ???   

今日再貽一張可樂廣告嘅舊相片, 呢張唔會再鬧雙胞胎啩. 不過, 近期興估地方, 大家又不妨估下呢 ...
黃臘鯧 發表於 2013-4-15 15:10

#22021;舊相片, 呢張唔會再鬧雙胞胎       此圖之牆壁廣告應係新馬路中央對面,即現在金池餐廳位置,此照片似乎攝於六十年代初。

今日再貽一張可樂廣告嘅舊相片, 呢張唔會再鬧雙胞胎啩. 不過, 近期興估地方, 大家又不妨估下呢 ...

地星 ... ... ...

好似, 所有可口可樂廣告, 都無汽水兩個字
咱是陳小肥 發表於 2013-4-15 21:11

佢地係標榜 "飲品"

好似, 所有可口可樂廣告, 都無汽水兩個字

5知

回復 33# 黃臘鯧

未見過, 估唔到...  

今日再貽一張可樂廣告嘅舊相片, 呢張唔會再鬧雙胞胎啩. 不過, 近期興估地方, 大家又不妨估下呢張舊相嘅正確位置.

評分人數

• IF212

• simo

• 王腳立

• waterpool

未出世點會見過
waterpool 發表於 2013-4-11 16:23

我都係

可能係商業行為, 估計當時可樂廠出紀念相時已沒有代理該隻雪糕, 因而做手腳塗左佢.
waterpool 發表於 2013-4-14 13:10

真的有可能係.

Simo兄, 我手上那張相, 本人收到時就是這個版本, 雪糕櫃的確俾人塗抹了廣告字樣, 到底是可樂公司叫廣告 ...
黃臘鯧 發表於 2013-4-13 23:34

可能係商業行為, 估計當時可樂廠出紀念相時已沒有代理該隻雪糕, 因而做手腳塗左佢.