返回列表 發帖
小心 d 啦, 由其是係女人, 攪壞左個身子, 好難調理返架.
咱是陳小肥 發表於 2013-3-12 11:37

知道~ 我會注意了...

春天好易惹病

乍暖還寒好容易

我唔怕, 而家日日短袖衫.  

我唔知點解仲要穿棉衣

唔係啩......  

真ga....可開電單車撞起d風凍掛

都係行路好  

行路都係一個好選擇如果夠時間的話...

早 D 起身咪夠時間囉  

中午唔夠時間返屋企食飯, 我唔想係街食....

咁又係....  出街食多數無咩益...

中午唔夠時間返屋企食飯, 我唔想係街食....
藍月亮 發表於 2013-3-14 12:03

帶飯啦; 趕喉趕命, 車來車往, 食左唔消化啦, 心急些少, 胃酸又湧.  所以, 咪腸胃唔好羅.

咁又係....  出街食多數無咩益...
waterpool 發表於 2013-3-14 12:38

係呀...而且一個飯又食唔晒好浪費...

帶飯啦; 趕喉趕命, 車來車往, 食左唔消化啦, 心急些少, 胃酸又湧.  所以, 咪腸胃唔好羅.
咱是陳小肥 發表於 2013-3-14 12:48

我開電單車十分鐘就返到屋企.......

咱是陳小肥 發表於 2013-3-14 12:48

但中午放飯, 無理由仲屈係公司, 出去活動下好 .

我開電單車十分鐘就返到屋企.......
藍月亮 發表於 2013-3-14 12:52

咪得一個字 ... 急羅 - 使唔使泊低隻艇, 使唔使除頭盔, 使唔使入屋 ... 成個程序 ... 屋企兩次, 公司兩次, ja 埋水, 飲啖水 (甚至無飲), 飯送求其趙兩啖, 來回車程 廿分鐘 ... 有無益自己計咯; 重要係一個星期幾日, 連環急.  係咪得一個急字, 唔好話趕勒.

但中午放飯, 無理由仲屈係公司, 出去活動下好 .
waterpool 發表於 2013-3-14 12:54

正確, 出去活動下, 散下心, gap 下野, 抽口煙, 慢條施理唔同划隻艇返閨再擺返去公司咁緊湊喎.

划艇重要兜口兜面比風吹 ... 食左可能都唔落格 (唔消化), 轉頭又要開工 ... ... ...胃 ge 負擔就會加重, 緊張亦會影響腸功能.

咪得一個字 ... 急羅 - 使唔使泊低隻艇, 使唔使除頭盔, 使唔使入屋 ... 成個程序 ... 屋企兩次, 公司兩 ...
咱是陳小肥 發表於 2013-3-14 13:00

唔趕ga....因為有90分鐘食飯時間, 仲可以恰一陣添...