返回列表 發帖

美士基打銅像……懷念嗎(珍藏試貼)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• jose1057

• 王腳立

终於成功啦,哈哈,不過好唔順手嘅,要整多幾次先至熟。

美副將像, 在1966年一二三事件被拉倒了, 在當年來說都屬轟動國際的大新聞

美副將像, 在1966年一二三事件被拉倒了, 在當年來說都屬轟動國際的大新聞
IF212 發表於 2012-10-18 22:23

多謝欣賞,此圖曾上發前討論區,相信大家都見過,但這處只試試上傳,也給本網站的朋友分享吧。

評分人數

simo兄, 歡迎你在小花俠繼續分享你的珍藏

評分人數

终於成功啦,哈哈,不過好唔順手嘅,要整多幾次先至熟。
simo 發表於 2012-10-18 22:07

努力d啦.我等緊睇令野

佢有乜嘢咁有價值尼值得葡人尊敬我就wu sir sir ,只知而家銅價值都值得煑溶佢救濟吓d葡人!

多謝欣賞,此圖曾上發前討論區,相信大家都見過,但這處只試試上傳,也給本網站的朋友分享吧。
simo 發表於 2012-10-18 22:34

我未 see

佢有乜嘢咁有價值尼值得葡人尊敬我就wu sir sir ,只知而家銅價值都值得煑溶佢救濟吓d葡人 ...
simo 發表於 2012-10-18 22:41

可能係.西洋鬼爆哂廠

IF212 發表於 2012-10-18 22:23

講起一二三事件,相信你地在老八區都知小弟上過唔少圖片及剪報以至全綱站都未有人帖過之影片,如不介意,可以日後重現本站,讓這裡朋友分享。

評分人數

講起一二三事件,相信你地在老八區都知小弟上過唔少圖片及剪報以至全綱站都未有人帖過之影片,如不介 ...
simo 發表於 2012-10-18 23:00

好提議

今晚至此,很累,謝回帖,晚安!

今晚至此,很累,謝回帖,晚安!
simo 發表於 2012-10-18 23:31

安睡

講起一二三事件,相信你地在老八區都知小弟上過唔少圖片及剪報以至全綱站都未有人帖過之影片,如不介 ...
simo 發表於 2012-10-18 23:00

梗係支持啦.一二三事件圖片及影片之分享.

小弟71年出世, 未見過呢個像

小弟71年出世, 未見過呢個像

Patio-do-Bonzo 發表於 2012-10-19 17:49
     多謝欣賞,此像在澳門迄立了頗長時間,於一九六六年十二月三日被民眾拉倒,此事件被世人稱為12.3事件.

回復 1# simo

n年前都有彩色

46年前的今天澳門發生了震驚世界的一二三事件