返回列表 發帖
此圖為1969年二十周年國慶節期間係議事亭前地既牌樓照,照片左邊有一大型是必利汽水廣告,旁邊還有大字“幸 ...
亞堅奴 發表於 2012-10-25 22:51

1969年仲系鄉下著緊開浪衭

堅奴兄講得對,就係呢個位,至於大薯兄所指七O年代尾又似乎唔係,或可能前些少如七四七五等,因照片係 ...
simo 發表於 2012-10-25 23:44

Simo兄,你應該啱,我應該系記錯左葡國堡,但有一點唔明,我古系柯高馬路改名之前,應該唔會有人用高士德呢個名。

Simo兄,你應該啱,我應該系記錯左葡國堡,但有一點唔明,我古系柯高馬路改名之前,應該唔會有人用 ...
big-potato 發表於 2012-10-27 00:30

高士德餐廳好似幾耐吓,馬路改名則未知年份,遲吓仲有幅餐廳彩圖可供思考。

有冇人真係中過獎

回復 21# chantai

唔怪之得你收埋有咁多一、二、三版靚仔人民幣喇!

好難得既歷史見證

回復  chantai

唔怪之得你收埋有咁多一、二、三版靚仔人民幣喇!
亞堅奴 發表於 2012-10-27 14:14

是最近十年才玩玩的,失禮晒

係送既底褲都冇所謂....

Simo兄,你應該啱,我應該系記錯左葡國堡,但有一點唔明,我古系柯高馬路改名之前,應該唔會有人用 ...
big-potato 發表於 2012-10-27 00:30

按1958年發行既澳門新闢街道一覽表資料,柯高馬路係1966年2月1日正式命名為高士德大馬路!

評分人數

• 王腳立

回復 27# chantai

老兄舊錢鈔藏品咁多,一D都唔失禮呀,勁呀!

按1958年發行既澳門新闢街道一覽表資料,柯高馬路係1966年2月1日正式命名為高士德大馬路!

...
亞堅奴 發表於 2012-10-28 16:53

奴兄.仲有茅呀

回復 31# 王腳立

挭係有喇,你今日先識我呀!

回復  王腳立

挭係有喇,你今日先識我呀!
亞堅奴 發表於 2012-10-28 17:20

等你呀.衰鬼

回復 33# 王腳立

無見咁內都咁鬼姣氣!

回復  王腳立

無見咁內都咁鬼姣氣!
亞堅奴 發表於 2012-10-28 17:30

我係姣.

但係可愛

回復  chantai

老兄舊錢鈔藏品咁多,一D都唔失禮呀,勁呀!
亞堅奴 發表於 2012-10-28 17:00

你都吾少啦

回復 36# 王腳立

我D全部係殘品,見唔得人!

回復  王腳立

我D全部係殘品,見唔得人!
亞堅奴 發表於 2012-10-28 17:34

你果d都叫吾見得人.咁我果d米..................................................................

回復 38# 王腳立

你果D咪用黎用囉!

回復  王腳立

你果D咪用黎用囉!
亞堅奴 發表於 2012-10-28 17:37

又係度玩d細姪