返回列表 發帖

徽章 [原創]

在1989年, 澳葡統治澳門年代, 頒授徽章給予在職公務人員, 紀律部隊人員或市民, 有傑出表現, 或對社會有作出貢獻的: 左邊, 綠色金色帶的叫 (專業功積徽章), 右邊紅藍色帶的叫 (勞積徽章).

評分人數

• 綿羊

• 王腳立

• 藍月亮

嘩,可見老兄舊日幾威水,荷蘭水蓋都幾個,真令小弟羨慕不已,唔知會唔會放售呢?

嘩,可見老兄舊日幾威水,荷蘭水蓋都幾個,真令小弟羨慕不已,唔知會唔會放售呢?
亞堅奴 發表於 2012-10-25 14:41

老友你都有喇

荷蘭水蓋真係無,呢D就大把,日日用黎墊檯食飯都用唔晒,吹脹!

評分人數

• 綿羊

• 王腳立

曾經, 小肥曾經迷茫, 曾經疑惑 ... 荷蘭水 同 荷蘭水蓋 同 荷蘭 有咩關係.

曾經, 小肥曾經迷茫, 曾經疑惑 ... 荷蘭水 同 荷蘭水蓋 同 荷蘭園 有無關係.

回復 4# 亞堅奴

Louvor ~公起, 現在要擦鞋先有

厲害

回復 7# jose1057

唔使擦鞋,鍾意乜野內容話我知,我可以寫到天上有地下無,要幾多有幾多!

唔該寫一張比我,要由亞堅奴盼獎的

在1989年, 澳葡統治澳門年代, 頒授徽章給予在職公務人員, 紀律部隊人員或市民, 有傑出表現, 或對社會有作出 ...
jose1057 發表於 2012-10-24 20:59

哂命

荷蘭水蓋真係無,呢D就大把,日日用黎墊檯食飯都用唔晒,吹脹!
亞堅奴 發表於 2012-10-25 17:48

奴兄.我聽朋友講.佢現在等到頸都長.都茅呀

Louvor   ---   傳說中的"老窩" ?

哂命
王腳立 發表於 2012-10-26 11:07

你唔抵得呀  

Louvor   ---   傳說中的"老窩" ?
waterpool 發表於 2012-10-26 12:46

好叻

好叻
jose1057 發表於 2012-10-26 12:48

擦鞋

亞堅奴 發表於 2012-10-25 17:48
堅奴叔唔要就送比我啦

版主私人珍藏幾多個

在1989年, 澳葡統治澳門年代, 頒授徽章給予在職公務人員, 紀律部隊人員或市民, 有傑出表現, 或對社會有作出 ...
jose1057 發表於 2012-10-24 20:59

你好犀利

你好犀利
chantai 發表於 2012-10-28 00:29

點止犀利,直頭勁呀,荷蘭水蓋唔係咁易到手!