返回列表 發帖

麗都戲院-明星餐廳

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

八十年代!

仲記得1986年系呢度睇英雄本色第一晚午夜埸,一見到大哥成被人做低左,全埸拍晒手!

依家成條路都唔同唒,紅屋仔好似係郵局職員住

現在成個環境都唔同哂
開心快樂人

認唔到  

重有榴黑椒炸雞肶

馬路中央的大樹無晒

懷念午夜場那時人山人海,要提早中午買飛睇戲.

懷念午夜場那時人山人海,要提早中午買飛睇戲.
HONG2694 發表於 2013-7-8 22:16

今時午夜只見水靜河飛……

吾同哂啦

藥材舖飲涼茶

麗都對面在80年代開了一間3388快餐店, D食物唔錯, 好抵食, 我同老婆在拍拖年代時經常去撐枱腳, 但隨著麗都結業, 3388快餐店在90年代中期結業了

麗都對面在80年代開了一間3388快餐店, D食物唔錯, 好抵食, 我同老婆在拍拖年代時經常去撐枱腳, 但隨著 ...
IF212 發表於 2013-7-13 15:29

這區我比較熟悉.....

麗都對面在80年代開了一間3388快餐店正是明星餐廳的前身......

樓主上載的照片中沒有明星餐廳,相片中的背景是明星餐廳對面的建築物,紅色的樓房是郵電司的公務員樓房.....

架Van仔貨物對上,咪寫住明星囉!

架Van仔貨物對上,咪寫住明星囉!
一點水 發表於 2013-7-18 09:18

是鐘表舖的招牌丫....

星辰表

係金色嗰幾個字喎,我記得係明星餐廳位置。

明星餐廳隔鄰有一間大同茶樓, 要上2樓的, 有冇巴打記得?

你唔講就唔記得,講起我又記得喺嗰度飲過茶喎。

IF212 發表於 2013-7-20 02:29

當然記得,跟老豆去過,上去二樓後分左及右廳的。

IF212 發表於 2013-7-20 02:29

我都去過飲茶. 梗記得啦.