返回列表 發帖

第一代球王奧百地..最叻搓波前場薛拉也..後場蘇圖..最夠力水係亞連..艾力比..晏廸加..最古惑縮骨係依真利...

評分人數

紅塵白浪兩茫茫,不求聞達是妙方;

到處隨緣延歲月,終身歡樂度時光。

最夠力水嘅仲有何力佳、易輝;最叻上/爬場係拉尼亞、文龍;最佳反守為攻係第三代球王 ...
richardbilliham 發表於 2012-11-27 18:51 [/quote]

何力佳..易輝..文龍..區百祖..區比亞..葉百利..葉仕彬..屬於二,三代球員..呢度未出現..

回復 8# richardbilliham

有冇記錯係夏立基...

哈哈,你唔講我都唔記得佢夏立基,Arruaga嘛,多謝提醒!

我記得佢個花名叫做「大盹」或者 ...
richardbilliham 發表於 2012-11-28 01:36

第一代..高班球員,打後場嘅應該係得..拉尼亞,,亞連

仲有阿卡素(Arcarazo/亞家嫂)、蘇圖(Soto/高腳七)、亞利打(Arrieta)及艾力比(Elexpe/大力水手)呀,奧典 ...
richardbilliham 發表於 2012-11-28 03:07

冇錯係,,但係打過前場既唔多..(牛皮糖)蘇圖都好似打過,,,

蘇圖(Soto)素以穩健接球及搓球見稱,且多數用反手接球及擊球,單打賽時也不是常用正手,佢同士恩(Sein) ...
richardbilliham 發表於 2012-11-28 15:23

那位球員的名字是與西甲某球會的名字相同

你係講英超球隊紐卡素係咪..真係唔記得佢幾時轉打前場..人老記性都退化咗添...

咁我開估喇,佢就係比路包Bilbao,西甲球會畢爾包Athletic Bilbao咪係同佢一樣嘅名囉。

澳門回 ...
richardbilliham 發表於 2012-11-28 19:32

比路包,,好似係..不過係記憶中佢已經歸於前場球員..同埋我地唔當佢係頂班.只當係一班尾二班頭...
佢同奧基亞撞車哥件事都有d印象...

蘇圖(Soto)素以穩健接球及搓球見稱,且多數用反手接球及擊球,單打賽時也不是常用正手,佢同士恩(Sein) ...
richardbilliham 發表於 2012-11-28 15:23

薛拉也我都好鍾意買,,貪佢有得分..試過單棍5搭4買中派成60蚊都和味...

我也有同感,認為比路包的能力及技術,只是一班尾二班頂的球員。他早期能在頂班中佔一席位,全因區比亞 ...
richardbilliham 發表於 2012-11-29 00:23

十分同意你既分析,睇嚟你都係屬於第一代既忠實球迷..

回力球全盛時就係有區比亞、易輝、區百祖、文龍、葉仕彬...........

後期有土產球員出現之後都已經少去了...