返回列表 發帖

1986年8月澳門舊相 (續篇)

本人於1986年8月拍攝的澳門相片, 當年的黑沙環馬路舊可樂廠, 現在利添閣大豐銀行的位置
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• 綿羊

• simo

• 低級巡邏員

• 王腳立

• waterpool

好正既汽水廣告!

未見過

現在街上都好少見大型既汽水廣告

廣告費好貴

屋企附近

屋企附近
王腳立 發表於 2012-12-16 15:19

又係鬼仔屋?

又係鬼仔屋?
亞堅奴 發表於 2012-12-16 16:29

殊,,.

屙尿咩!醜死怪!

屙尿咩!醜死怪!
亞堅奴 發表於 2012-12-16 16:35

佢可唔出!

又係鬼仔屋?
亞堅奴 發表於 2012-12-16 16:29

邊度係鬼仔屋?  

回復 11# waterpool

黑沙環祐興大廈,以前係公務員宿舍!

回復 12# 亞堅奴

原來係咁 ~~

以前成日行上去汽水廠office換野架

記得小學時曾經去參觀過.

記得小學時曾經去參觀過.
黃臘鯧 發表於 2012-12-19 16:09

小學曾經到可樂廠參觀過, 當年見到D汽水的自動化生產過程, 用運輸帶傳送, 感到好得意

以前成日行上去汽水廠office換野架
Patio-do-Bonzo 發表於 2012-12-19 11:12

在七十年代, 可樂廠經常都在夏天攪宣傳活動, 當年是憑玻璃瓶鐵蓋內的圖案換獎品的, 記得換過的東西有間尺, 沙灘波, 玻璃水杯, 吹氣旅行袋等, 當年的換領地點不是很多, 所以多數都到可樂總廠換領, 我記得曾經有一次是換現金的, 憑印有可樂標誌的鐵蓋可換一元, 憑印有士必利標誌的鐵蓋可換五亳, 當年我細路仔時行街都特別留意吓有冇樽蓋執

在七十年代, 可樂廠經常都在夏天攪宣傳活動, 當年是憑玻璃瓶鐵蓋內的圖案換獎品的, 記得換過的東西有間 ...
IF212 發表於 2012-12-20 01:58

試過換錢咁好 ??  贈飲就試過中...

小學曾經到可樂廠參觀過, 當年見到D汽水的自動化生產過程, 用運輸帶傳送, 感到好得意
IF212 發表於 2012-12-20 01:44

以前我是用汽水沖涼..  

皮膚唔好呀!