返回列表 發帖

好男朋友的標準

好男朋友的標準 ... ... ...

有需要 ge 時候, 最好係我身邊

唔需要 ge 時候, 唔好係我身邊

應該係我有冇需要都要係我身邊

最好是
呼之則來
揮之則去

應該係我有冇需要都要係我身邊
藍月亮 發表於 2012-12-18 17:33

冇需要都係身邊 ... 叫冤氣, 會令人煩.

用水哥個 logic, 隨傳隨到會可人 d.

你地現在講好男的標準喎~

阿女, 東風對西風架 je.  睇妳點 train 架 je.  女人唔縱得, 男 ge 就更唔縱得.  到尾, 阿誰食滑阿誰都未知 je.

所以, 有人話, 揀個愛你 / 妳 ge, 著數過揀個你 / 妳愛 ge.

講到 train, 就要講埋有無本事 lead 佢一世啦; 咪一個失手, 就喊都無謂.  

最好就係 … 戀人變老友, 老友變親人, 親人變伴侶; 所謂細水長流, 長流不息.

阿女, 東風對西風架 je.  睇妳點 train 架 je.  女人唔縱得, 男 ge 就更唔縱得.  到尾, 阿誰食滑阿誰都未知 ...
咱是陳小肥 發表於 2012-12-18 23:50

人人都係咁諗....咁個個都唔肯付出真感情囉..

講到 train, 就要講埋有無本事 lead 佢一世啦; 咪一個失手, 就喊都無謂.  

最好就係 … 戀人變老友, 老友 ...
咱是陳小肥 發表於 2012-12-18 23:59

好似好深奧咁

藍月亮 發表於 2012-12-19 10:39

人與人相處, 本來就係一種藝術.  亦不外乎, 你 "tum" 下我, 我 "tum" 下你.

未必關肯唔肯付出真感情事; 問題係: 有 d 空間, 睇野會清楚 d, 寬容度亦會大 d.

何況, 打是情罵是俏, 外人又如何能理解兩人私下的默契.  所謂 - 周生打黃生, 一個願打, 一個願捱.  可能係情趣呢.

還有一句說話: 凡可憐者皆有可恨處; 年紀大 d, 妳會明架啦.

評分人數

• 藍月亮

藍月亮 發表於 2012-12-19 10:39

唔深, 一講就明.  其實好多人都知, 不個無留意 je.

戀人 - 青絲驀換白頭, 激情何曾得久.

老友 - 朋友雖重義氣, 唯各有事煩心.

親人 - 親人即有親情, 心有事難傾訴.

伴侶 - 南北有雁雙飛, 老翅幾回寒暑
噓寒問暖哭笑罵, 滴滴點點在心頭
不思量, 自難忘, 無處道, 在心頭
驀然回首, 赫然驚覺, 卻原來, 本在此山中  

所謂細水長流, 長流不息; 簡單講, 從愛情過渡感情 ... 先至長久.