返回列表 發帖

小肥資料館

小肥資料館
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

幾多年前
王腳立 發表於 2013-1-4 09:19

70s ... 73 - 74 掛.

2nd photo ... ... ...

哪, d rabbit 唔好 dap 呀哪; 唔好話同澳門無關呀哪, 唔好話澳門睇唔到無線呀哪,

評分人數

• jose1057

• 王腳立

賣魚勝!......家計會廣告楂艇艇主。
寄塵 發表於 2013-1-5 00:18

陳劍雲 = 賣魚勝

photo no. 3, 哪, 班馬騮都唔好 dap 呀哪.

評分人數

• LouisLee

• jose1057

• 王腳立

有 ... ... ... ... ...

評分人數

• 王腳立

• LouisLee

• jose1057

椒係嗎 ... 重有圖, 睇唔睇 ... 睇就繼續椒.

咁招..
jose1057 發表於 2013-1-5 18:42

茅躉 ... "招", 竄改歷史紀錄

你出椒同我過椒..等你呀~肥哥哥
jose1057 發表於 2013-1-6 08:36

小朋友, 睇唔睇金魚呀, 叔叔帶你去睇 ... ... ... 週刊呀

評分人數

• jose1057

• 王腳立

等你
王腳立 發表於 2013-1-6 14:00

唔使等, "圖" 左勒 ... ... ... 此乃英文寫法 ... 例如 painted, coloured, 小肥哩下係 "圖ed".

睇週刊呀 ... ... ...

我又去
王腳立 發表於 2013-1-7 09:16

都話 "睇週刊" 咯.

夠膽就再黎

怕 "你" 呀, 嚇大 ge.  照鏡睇到自己都未驚, 使驚 "妳".

評分人數

• jose1057

• 王腳立

黎咪黎, 驚你妳呀.

評分人數

• jose1057

• 王腳立

我又去

睇魚呀那 ~~~~

頂得緊無 ... ... ...

評分人數

• jose1057

• 王腳立

呢條係烏頭定鱭魚?
黃臘鯧 發表於 2013-1-9 14:39

烏頭. 泰式烏頭.

sa wa de kap

點解
王腳立 發表於 2013-1-9 15:16

sa wa de kap = 泰國人打招呼用 (有問候 ge 意思)

sa wa de kap 個 kap 就男人用 ge.  kap 就最好用, 人地問你係唔係, 答 kap 代表係; 好唔好, 答 kap 就係話好.

女人用 "car", sa wa de car, 嗲好多.

多謝少肥兄.

一直支持本區.

合共之前的帖.

係時候精精佢啦
王腳立 發表於 2013-1-9 15:13

精 ... ... ... 小肥又唔係魚 ... ...