返回列表 發帖
回復 40# 咱是陳小肥

福壽膏盒 ??

回復  咱是陳小肥

福壽膏盒 ??
waterpool 發表於 2013-2-26 16:38

唔是.

福壽膏 ... 一盞盞喎, 似加大碼萬金油.

椅背的裝飾雕花 ?

photo no. two; 應該易估 d 啦.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

門 ????  

椅背的裝飾雕花

門 ????
waterpool 發表於 2013-2-26 18:10

好野 ... ... ...

以前三可麵包對面建築物...唉,搞亂了
每一串汗水換每一個成就,從來得失我睇透

則邊是舊中總

好野 ... ... ...
咱是陳小肥 發表於 2013-2-26 18:22

撞中   

富貴人家!!!

同一角度對比……昔與今之板樟堂大樓  

評分人數

• jose1057

• 王腳立

• waterpool

同一角度對比……昔與今之板樟堂大樓
simo 發表於 2013-3-1 14:25

歲月無聲, 差別好大....

回復 53# waterpool [/b      
呢幅從網頁取的另一圖,相信攝於六、七十年代……

評分人數

• jose1057

• IF212

• 王腳立

• waterpool

回復  waterpool [/b      
simo 發表於 2013-3-1 15:29

睇圖顯利商業中心已經起左, 唔會係 70 年代啩..

回復  waterpool [/b      
simo 發表於 2013-3-1 15:29

未出世

睇圖顯利商業中心已經起左, 唔會係 70 年代啩..
waterpool 發表於 2013-3-1 15:38

若非70年代便是80年代了,看今天圖可見大樓左及右皆拆建,為獨中間還保存未拆,但不同舊照之處係那些最具特色的陽台被拆了。

若非70年代便是80年代了,看今天圖可見大樓左及右皆拆建,為獨中間還保存未拆,但不同舊照之處係那些 ...
simo 發表於 2013-3-1 08:53 PM

九十年代初都仲係咁,因為我日日返學放學都係呢度行過...

未出世
王腳立 發表於 2013-3-1 15:39

x2

九十年代初都仲係咁,因為我日日返學放學都係呢度行過...
pooky 發表於 2013-3-2 03:02

那可能此樓在九十年代後期才拆建右邊建築,有時經過抬頭看中間尚保存的特色建築外牆已翻新,很美。