返回列表 發帖

睇黎, 都係時候要執行下版規啦

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• didi

• 綿羊

• 亞堅奴

• LouisLee

• waterpool

好似軍隊中的規舉

好似軍隊中的規舉
jose1057 發表於 2013-4-10 09:07

人民子弟兵

三大紀律  八項注意……我都識唱啦!唔識做姐,哈哈!   
http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=vSYs2Ee3Ug0 [url=http://m.youtube.com/watch?feature=relmfu&v=cZlTKdq4Yb4]

評分人數

• 綿羊

• 王腳立

咱是陳小肥 發表於 2013-4-10 07:28

陰公左d

咱是陳小肥 發表於 2013-4-10 07:28

如有違反版規, 一律軍法處置.

黃臘鯧 發表於 2013-4-10 09:52

駛唔駛罰唱~三大紀律  八項注意架……陰公!

黃臘鯧 發表於 2013-4-10 09:52

剪 jj ... ... ...

駛唔駛罰唱~三大紀律  八項注意架……陰公!
simo 發表於 2013-4-10 09:57

如上 ... ... ...

這是什麼地方的規律?什麼年代?

[quote]睇黎, 都係時候要執行下版規啦
咱是陳小肥 發表於 2013-4-10 07:28 [/q       拿!睇吓紅軍點樣被考驗?三大紀律  八項注意中之……不調戲婦女啦!!面對裸女仲要不“舉鎗“才合格架……  (以上文章純屬搞笑,圖片選自今天四月十日之力報)  

[quote][quote]睇黎, 都係時候要執行下版規啦
咱是陳小肥 發表於 2013-4-10 07:28 [/q       拿!睇吓紅軍點 ...
simo 發表於 2013-4-10 13:47 [/quote
原來佢哋未讀“無乳露“之前已經要讀~~”有乳露“  

這是什麼地方的規律?什麼年代?
paulo 發表於 2013-4-10 11:35

... 人民子弟兵成立的地方 ... 人民子弟兵成立的年代 ...

回復 13# 咱是陳小肥

係唔係文革呀?

三大紀律  八項注意……我都識唱啦!唔識做姐,哈哈!
simo 發表於 2013-4-10 09:34

你都識唱啦! 但,你可能不知它的出處......

在84年洛杉磯奧運會發生了許多讓中國人難忘的故事。開幕式上,當中國體育代表團進場時,場內響起了解放軍軍歌《三大紀律八項注意》的旋律,可沒想到的是,等中國台北代表團入場時,響起的也是這個旋律。

很多中國人都吃驚地問:為什麼會用解放軍軍歌作為中國台北的入場進行曲呢?

後來美國人的解釋是,這並不單單是一首解放軍軍歌的旋律,而是一首很古老的軍歌,早就在中國流傳。兩岸官員回去仔細查證之後,這才知道此曲原名《德皇威廉練兵曲》,是一首普魯士軍歌。

回復  咱是陳小肥

係唔係文革呀?
paulo 發表於 2013-4-10 15:54

應不是文革的

你都識唱啦! 但,你可能不知它的出處......

在84年洛杉磯奧運會發生了許多讓中國人難忘的故事。開 ...
想搵好野食 發表於 2013-4-10 15:56

真的嗎 ??

[quote][quote]睇黎, 都係時候要執行下版規啦
咱是陳小肥 發表於 2013-4-10 07:28 [/q       拿!睇ࡨ ...
simo 發表於 2013-4-10 14:46

有人 SHOW 鹹野....  
最衰係唔湯唔水, 有後無前.....      ,
太令人失望   .....

有人 SHOW 鹹野....  
最衰係唔湯唔水, 有後無前.....      ,
太令人失望   ...
waterpool 發表於 2013-4-10 16:10

冇法啦,如果出埋前面,我就犯版規,軍法處理架,到時要廹睇無乳露學習桇!

回復  咱是陳小肥

係唔係文革呀?
paulo 發表於 2013-4-10 15:54

俾多兩個貼士: "8" 同 "1"