返回列表 發帖

有冇人玩過

有冇人玩過,重要唔比老豆老媽知
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

射鯊魚我最愛

回力球,打穿人哋個窗!

係筷子基基尾釣魚捉魚就試過,玩到成身泥洗唔切,俾亞媽知道左,結果重重有賞兩巴掌!

都係射鯊魚 ...

至愛回力球

三個人玩的乒乓球試過.

射鯊魚我最愛
孖人牌 發表於 2013-4-17 00:58

我都係....  

久不久就會在晚上出舊法院對出曾魚、蝦!曾到了好開心,不過要由ニ馬路托個曾出南灣都咪話唔過癮!

我鐘意呢張相, 童真! 乜都可以玩得餐!

我鐘意呢張相, 童真! 乜都可以玩得餐!
Patio-do-Bonzo 發表於 2013-4-17 14:36

同意...  物質條件無而家咁好, 但玩得比現在的小孩子更開心.

以前通街玩,肯定開心過依家D小朋友!

回復 10# Patio-do-Bonzo

完全同意......

而家咁玩就叫街童!

回復 10# Patio-do-Bonzo

果時大約84's-86's到,我地日日放學就係到玩,依家個個都40有幾......回憶

而家咁玩就叫街童!
亞堅奴 發表於 2013-4-17 21:43

個時都係街童; 不過, 以前 ge 街童, 夠鐘食飯就必定全部返閨同無咩零用錢.

個時都係街童; 不過, 以前 ge 街童, 夠鐘食飯就必定全部返閨同無咩零用錢.
咱是陳小肥 發表於 2013-4-17 22:10

而家 D 小朋友大把零用錢, 玩到天光都未必會返屋企.

而家 D 小朋友大把零用錢, 玩到天光都未必會返屋企.
waterpool 發表於 2013-4-18 12:59

水爺, 唔係 "未必"; 係直頭唔會呀.  好多情願三群五隊係波地, 樓梯底煲煙, 吹水都唔返屋企架.  男係咁,女有係咁.

水爺, 唔係 "未必"; 係直頭唔會呀.  好多情願三群五隊係波地, 樓梯底煲煙, 吹水都唔返屋企架.  男係咁, ...
咱是陳小肥 發表於 2013-4-18 15:14

只可說一句世途變了....  

水爺, 唔係 "未必"; 係直頭唔會呀.  好多情願三群五隊係波地, 樓梯底煲煙, 吹水都唔返屋企架.  男係咁, ...
咱是陳小肥 發表於 2013-4-18 15:14

水爺
這名字太令我懷念了

當年我還是水警的時候,水爺的名字常在我耳邊響起,