返回列表 發帖
八十年代中期,我都在利宵羽毛球會打過羽毛球,要交會費俾鐘伯。
didi 發表於 2013-6-1 01:12

妳可能是高手啊....

當年妳們的群体是哪些人丫?

我的球友經常是一班水警及郵電廳人員;

我現在仍有玩,在氹仔奧林匹克羽毛球場,每星期打三日,每日兩小時.

妳現在仍有玩嗎?

可能我在其中一架Austin柯士甸老爺車上,小時候天天中午坐爸爸的老爺車去接哥哥放學。
didi 發表於 2013-5-30 09:40

有 austin 坐, 好厲害   

妳可能是高手啊....

當年妳們的群体是哪些人丫?

我的球友經常是一班水警及郵電廳人員;

我現在 ...
想搵好野食 發表於 2013-6-1 10:09

我無參加隊架,係跟弟弟入,弟弟當年好似青少年選手,交會費亦只交弟弟嗰份,我跟衫尾咋,因為當年青春少艾,唔使交費,仲好多哥哥叔叔話要教我打球添,我弟弟就話佢自己教得喇,唔俾D哥哥叔叔教,弟弟無打青少年賽後,我就無去囉。

有 austin 坐, 好厲害
waterpool 發表於 2013-6-1 15:37

有乜厲害?老爺車一架,又無冷氣,兼成日死火。

我無參加隊架,係跟弟弟入,弟弟當年好似青少年選手,交會費亦只交弟弟嗰份,我跟衫尾咋, ...
didi 發表於 2013-6-1 16:26

呵呵.....

美女肯定多人爭相教啦.......

didi 發表於 2013-6-1 16:28

austin 係名車黎架 ~~

銅馬茶座對面,園遊會我都去過,最搞笑係有個攤位,放咗好多雞同鴨喺欄內到處走,壹蚊換三個籐圈,我拋滕圈笠中隻鴨,獎品就係鴨,於是我稱住隻鴨返屋企!好深刻嘅回憶。

可能我在其中一架Austin柯士甸老爺車上,小時候天天中午坐爸爸的老爺車去接哥哥放學。
didi 發表於 2013-5-30 09:40

真正富二代

真正富二代
黃臘鯧 發表於 2013-6-4 12:25

當時一架Austin柯士甸老爺車只售1000蚊咋。

didi 發表於 2013-6-1 16:28

個時 d 車係無冷氣喎; 六十年代先開始有電風扇

當時一架Austin柯士甸老爺車只售1000蚊咋。
didi 發表於 2013-6-4 16:38

六十年代, 顯記司理月薪都唔夠三舊; 買野, 重用緊斗零黎計呀, 大姑娘

個時 d 車係無冷氣喎; 六十年代先開始有電風扇
咱是陳小肥 發表於 2013-6-4 19:00

架車有電風扇,化有暖熱氣添。

六十年代, 顯記司理月薪都唔夠三舊; 買野, 重用緊斗零黎計呀, 大姑娘
咱是陳小肥 發表於 2013-6-4 19:02

我爸架老爺車係70年代,一千蚊應該都唔算平卦。

我爸架老爺車係70年代,一千蚊應該都唔算平卦。
didi 發表於 2013-6-4 22:06

重堅呀大小姐; 七十年代 drive 柯士甸.  小肥都重係坐緊大蝦鬚

補一補; 七十年代, 某港資銀行襄理月薪都係兩撇水人工.  上海粗湯麵兩個半左右一碗, 快餐店白飯加色錫紙盒我賣五毛錢.

銅馬茶座對面,園遊會我都去過,最搞笑係有個攤位,放咗好多雞同鴨喺欄內到處走,壹蚊換三個籐 ...
一點水 發表於 2013-6-4 06:06

我看過人玩這個

重堅呀大小姐; 七十年代 drive 柯士甸.  小肥都重係坐緊大蝦鬚
咱是陳小肥 發表於 2013-6-4 23:35

其實當時我好嫌棄那架老爺車,想坐有冷氣的日本車。

我看過人玩這個
didi 發表於 2013-6-5 09:58

小肥都玩過; 通常都係個箍中撞到 d 禽鳥個頭.

其實當時我好嫌棄那架老爺車,想坐有冷氣的日本車。
didi 發表於 2013-6-5 10:01

此一時, 被一時; 個個都係曾經想部車有冷氣, 現在就想部古董老爺車.

此一時, 被一時; 個個都係曾經想部車有冷氣, 現在就想部古董老爺車.
咱是陳小肥 發表於 2013-6-5 15:15

無錯~