返回列表 發帖

改名整座拆卸重建的南通銀行

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• 低級巡邏員

• waterpool

• IF212

• 黃臘鯧

每一串汗水換每一個成就,從來得失我睇透

另一間消失的南通銀行

評分人數

• 低級巡邏員

• waterpool

• simo

• IF212

• 黃臘鯧

唔拆咗舊嘅,又唔會有新啦,

物換星移, 當年的毛主席語錄大型招牌, 今天已變為連鎖金飾珠寶店的大型廣告牌

物換星移, 當年的毛主席語錄大型招牌, 今天已變為連鎖金飾珠寶店的大型廣告牌
IF212 發表於 2013-10-5 23:06

物換星移, 當年國慶搭牌樓燈火通明,如今莫講牌樓連過街彩旗都欠奉,令人感覺真係咁冷淡如斯

當年國慶,今非昔比,氣氛簡直天淵之別

評分人數

• 低級巡邏員

• waterpool

• 黃臘鯧

• simo

• IF212

現今多攪經濟, 少攪政治

老毛死了,我們才有好日過,攪亂國家,人人自危,害得人民們好慘!

鳳毛麟角 發表於 2013-10-5 23:47

今天我國只注重實際,不搞老毛時代不務實的形式主羲係對的,過去花大量人力、物力、財力及時間消磨在宣傳政治,其目的只有一個……鞏固中央政府個人核心力量,結果令全國人民陷入貧窮落後之悲慘世界……

鳳毛麟角 發表於 2013-10-5 23:47

睇番毛伯伯張相就知當時係文革時期啦.

另一間消失的南通銀行
鳳毛麟角 發表於 2013-10-5 19:59

龍嵩街口的星光書店

睇番毛伯伯張相就知當時係文革時期啦.
黃臘鯧 發表於 2013-10-6 10:08

我都枇搵本紅寶書睇睇, 睇下毛伯伯有咩"真知灼見" .

原來澳門早已被中共洗腦