返回列表 發帖
不同時期的噴水池, 大致一樣.

出現了銅像

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• waterpool

每一串汗水換每一個成就,從來得失我睇透

果個銅像係邊位 ??

果個銅像係邊位 ??
waterpool 發表於 2013-10-22 12:43

如冇搞錯...應該係美副將銅像

有同善堂同期另照片

評分人數

• IF212

市政廳昔日左右兩旁都有小門出入

評分人數

• waterpool

先借用陳永漢先生一張照片,比對當年,有空下期再續卅

回復 27# 鳳毛麟角

睇吓今天圖跟昔曰圖比較,最大不同點係昔日人跡罕見,今天人頭湧湧到另人吃驚!

鳳毛麟角 發表於 2013-10-22 23:09

六幾年, 左邊小門入去, 好似係交警坐堂官審交通違例 ... 隱約記得係咁 ja 下.  有 d 印象, 因為, 小肥當日入到去, 聽到一句 ... 係你呀, 走得啦.

鳳毛麟角 發表於 2013-10-22 23:09

兩道小門唔知幾時封左呢 ??

六幾年, 左邊小門入去, 好似係交警坐堂官審交通違例 ... 隱約記得係咁 ja 下.  有 d 印象, 因為, 小肥當 ...
咱是陳小肥 發表於 2013-10-23 12:03

小肥好有飛士bor.

小肥好有飛士bor.
simo 發表於 2013-10-23 20:45

唔關飛士事; 兩個原因 ... (1) 街坊街里, 熟口熟面 (2) 狐假虎威, 豬朋狗友 ... 同埋張牛肉乾 ... 好似係非法泊車, 就泊係隔離條橫巷, 好似係.

小肥好有飛士bor.
simo 發表於 2013-10-23 20:45

哩, 就係哩架大蝦鬚勒.