返回列表 發帖
賽車對我一D 好處都無   

一年一次忍耐下啦冇計...出面好大風.....好似打風咁

太大風不宜揸電單車

唔怕我夠份量....
不過講真真係好大風, 平時打風都冇咁勁

唔知係唔係受海燕影響呢 ??

最新消息 ---   出年派 9000 元...  

唔知係唔係受海燕影響呢 ??
waterpool 發表於 2013-11-12 16:52

我都有懷疑

最新消息 ---   出年派 9000 元...
waterpool 發表於 2013-11-12 16:54

(澳門電台消息)明年度現金分享提升金額,永久居民9,000元
,非永久居民5,400元,中央公積金個人帳戶建議明年注資7,
000元,敬老金亦增至7,000元。醫療券則增至600元。⋯⋯

另外,政府將於明年1月調整最低維生指數,也會調升3類弱勢家庭
特別生活津貼。分級殘疾津貼將增至7,000元及14,000元

明年度會延續持續進修發展計劃,金額亦提升至6,000元。

有無職業稅退呀 ??

有無職業稅退呀 ??
waterpool 發表於 2013-11-12 18:22

你要納職業稅架? 工資一定很高啦...羨慕

平時都接足到一些樓宇沒有立契而業主先遊個案, 現在竟然發生在自己身上, 昨日去拿查屋紙才知道我爸爸在生時沒有為自住房屋辦立契手續.....慘

你要納職業稅架? 工資一定很高啦...羨慕
藍月亮 發表於 2013-11-14 10:26

年免稅額  144000...  你自己計   

平時都接足到一些樓宇沒有立契而業主先遊個案, 現在竟然發生在自己身上, 昨日去拿查屋紙才知道我爸爸在生時 ...
藍月亮 發表於 2013-11-14 10:32

咁要搞咩手續  ???

現在都唔知點搞

年免稅額  144000...  你自己計
waterpool 發表於 2013-11-14 12:40

唔識計

唔識計
藍月亮 發表於 2013-11-15 11:38

114000 除 13 (計埋雙糧) = 11076.9
即月入一 萬一千幾就要納稅....   

平時都接足到一些樓宇沒有立契而業主先遊個案, 現在竟然發生在自己身上, 昨日去拿查屋紙才知道我爸爸在生時 ...
藍月亮 發表於 2013-11-14 10:32
唔係掛?有排搞架?

現在都唔知點搞
藍月亮 發表於 2013-11-15 11:37
冇理由架,買屋唔係一定要搞既咩?

冇理由架,買屋唔係一定要搞既咩?
綿羊 發表於 2013-11-15 14:43

N年前的事, 當事人又唔係度......

唔係掛?有排搞架?
綿羊 發表於 2013-11-15 14:40

有可能要過法院....