返回列表 發帖

我最喜愛的歌星 - Elvis Presley

呢首歌,在五、六十年代好有印象,記得童年時在國華戲院睇戲,銀幕還未有任何光影前就經常選播西曲,呢曲就必然聽到,因而印象深刻~~Angel by Elvis   http://www.youtube.com/watch?v=YNbdcpFQEy8

呢首歌,在五、六十年代好有印象,記得童年時在國華戲院睇戲,銀幕還未有任何光影前就經常選播西曲,呢曲就 ...
simo 發表於 2014-2-24 20:07

ELVIS PRESLEY 嘅話我最喜歡 Love Me Tender.

呢首歌,在五、六十年代好有印象,記得童年時在國華戲院睇戲,銀幕還未有任何光影前就經常選播西曲,呢曲就 ...
simo 發表於 2014-2-24 20:07

講到呢首貓王嘅Angel,就聽吓許冠傑點樣由咁好聽嘅英文歌變成好聽嘅廣東歌~~“往事“啦! http://www.youtube.com/watch?v=zFD5EgmUTf4

講到呢首貓王嘅Angel,就聽吓許冠傑點樣由咁好聽嘅英文歌變成好聽嘅廣東歌~ ...
simo 發表於 2014-3-1 09:13
非常好聽....

非常好聽....
chan200308 發表於 2014-3-1 09:36

超版chan,呢首猫王angel都係我一聽就鍾意曲之一,所以連帶阿sam嘅"往事"都鍾意埋呀

超版chan,呢首猫王angel都係我一聽就鍾意曲之一,所以連帶阿sam嘅"往事"都鍾意埋呀
simo 發表於 2014-8-17 17:22
simo叫我陳生或chan sir就可以啦, 我老豆唔鍾意貓王而鍾意Pual anka, 佢話貓王咬字唔正.

oh, sorry, chan sir, thx.我近來多講國粤歌,都好耐未介紹英文歌,遲些都要講吓英文曲呀

oh, sorry, chan sir, thx.我近來多講國粤歌,都好耐未介紹英文歌,遲些都要講吓英文曲呀
simo 發表於 2014-8-17 19:50
simo 唔使客氣, 音樂區有你同obamama支撐住真係非常好.

我只維持較老些歌曲,這點就較多認識嘅,希望多些人傾談吓,音樂區就活些啦

我只維持較老些歌曲,這點就較多認識嘅,希望多些人傾談吓,音樂區就活些啦
simo 發表於 2014-8-17 20:47

呢度好多會員只睇貼唔回貼, 其實最大原因係下載區冇發展冇新東西下載, 吸引唔到人入嚟支持.

呢度好多會員只睇貼唔回貼, 其實最大原因係下載區冇發展冇新東西下載, 吸引唔到人入嚟支持. {:3_29 ...
chan200308 發表於 2014-8-17 21:01

呢點我都明嘅,老實講,上得網就人人都識得去視频網頁去聽歌啦,駛乜等你播吖,所以我一向鍾意加入講嘢元素或搞吓笑,令人有些趣味啦

呢點我都明嘅,老實講,上得網就人人都識得去視频網頁去聽歌啦,駛乜等你播吖,所以我 ...
simo 發表於 2014-8-17 22:05

你應該去吹水區同波盤區支援一吓啦.

你應該去吹水區同波盤區支援一吓啦.
chan200308 發表於 2014-8-17 22:58
  好呀,不過我就唔識玩波㗎

好呀,不過我就唔識玩波㗎
simo 發表於 2014-8-17 23:21
唔識冇所謂呀, 虛擬錢玩吓無妨.

百聽不厭貓王曲,呢首真係簡直聽到入晒神呀Elvis Presley, I Can't Help Falling In Love With …:http://youtu.be/KnhamPnvXuQ

百聽不厭貓王曲,呢首真係簡直聽到入晒神呀Elvis Presley, I Can't Help Falling In Love With …:
simo 發表於 2014-8-18 19:39

it seems u like the kiss-style公仔喎,chan sir ,hey hey…… so l guess this song below u would like……"Kiss Me Quick" by Elvis Presley :http://youtu.be/KxsqkgdXhjk  

it seems u like the kiss-style公仔喎,chan sir ,hey hey…… so l guess this song below u would like… ...
simo 發表於 2014-8-19 14:06

冧死女嘅歌

冧死女嘅歌
chan200308 發表於 2014-8-19 14:53
聽番paul anka 名曲,好似重回童年時光,以上幾首都係佢嘅經典,六十年代初我經常聽㗎……