返回列表 發帖

[澳門新聞] 今日天氣....寒冷

香港天文台 : 溫度 9 °C  相對濕度 91 %
京士柏 : 紫外線指數 0.6 ()

冬 季 季 候 風 持 續 為 華 南 帶 來 寒 冷 的 天 氣 。 本 港 方 面 , 今 早 天 文 台 錄 得 7.3 度 的 低 溫 , 為 入 冬 以 來 最 低 氣 溫 , 亦 是 自 一 九 九 六 年 以 來 二 月 份 錄 得 的 最 低 紀 錄 。本 港 地 區 今 日 天 氣 預 測 天 氣 寒 冷密 雲有 幾 陣 雨 。 吹 和 緩 東 北 風 。
展 望 : 本 週 餘 下 時 間 持 續 寒 冷多 雲 , 日 夜 溫 差 較 小 。 下 週 初 氣 溫 顯 著 回 升 。

又濕又凍, 好惡頂呀.....   

我要全副武裝出動...

我要开大个冷气,热死

今早澳門氣象台錄到只有 4.8 度, 極凍.....  

我要开大个冷气,热死
luke168 發表於 2014-2-12 15:47

輝輝你發燒呀?

今早澳門氣象台錄到只有 4.8 度, 極凍.....
waterpool 發表於 2014-2-12 16:01

唔怪得咁凍啦.....

輝輝你發燒呀?
藍月亮 發表於 2014-2-12 16:32

我泥度34度,热死,好彩以加落下雨散散热

我泥度34度,热死,好彩以加落下雨散散热
luke168 發表於 2014-2-12 16:38

真係架?

真係架?
藍月亮 發表於 2014-2-12 16:54

珍珠都没甘真

我好希望好像你地过度冬冬地,都吾知几爽

珍珠都没甘真
luke168 發表於 2014-2-12 16:57

聽講馬來西亞真係好熱的, 但係又會突然落雨

我好希望好像你地过度冬冬地,都吾知几爽
luke168 發表於 2014-2-12 16:59

凍到得5,6度就唔爽啦....

聽講馬來西亞真係好熱的, 但係又會突然落雨
藍月亮 發表於 2014-2-12 16:59

熱帶地方好多驟雨

又时日落夜落,搞到水灾,一时完全吾落,热到你晕

又时日落夜落,搞到水灾,一时完全吾落,热到你晕
luke168 發表於 2014-2-12 17:31
移民

移民
chan200308 發表於 2014-2-12 17:40

移去更熱的印尼   

移去更熱的印尼
waterpool 發表於 2014-2-12 18:01

移去更熱的非洲

我要全副武裝出動...
藍月亮 發表於 2014-2-12 15:24

我唔多怕凍,今天也穿了一件毛衣,一件羽絨。