返回列表 發帖

亞婆的相機

我用單反機架 pentax.jpg

評分人數

• jose1057

• waterpool

去年的随拍 1311.jpg

評分人數

你都玩相機?

回復 3# simo

我老公玩左40幾年,我係近年數碼機流行才開始玩老公換新機部舊野我接手囉

小肥重係用緊電話 ... ... ... 自卑 ...

小肥重係用緊電話 ... ... ... 自卑 ...
咱是陳小肥 發表於 2015-10-14 21:37

我都係用手機影咋,费事咩住部大嘢左較右較咁麻煩啦

手機方便,但對攝影有要求的,單反/無反相機仍然是必需要用的下面的相手機是不可能拍攝到的,因為用左1/4000秒快門

去年10月2日所拍,早上8時左右 2-oct-2014.jpg

部機都幾得下喎

回復 8# maria-ng

原來朝早的議事庭前地咁少人。

回復  maria-ng

原來朝早的議事庭前地咁少人。
rice333 發表於 2015-10-15 17:51

是呀,10時後就很多人了前年在盧九花園拍的
R 300mm.jpg

Ricoh 300mm.jpg

評分人數

高手呀 ~~~~

小肥有部咁 ge

f 023.jpg (25.72 KB)

f 023.jpg

回復 11# maria-ng

好靚!

回復 13# 咱是陳小肥

古董……係咪影完一次要拉掣卡卡聲去下一格菲林果種?

回復  咱是陳小肥

古董……係咪影完一次要拉掣卡卡聲去下一格菲林果種?
rice333 發表於 2015-10-16 09:06

哩部先係 ... 卡卡聲

回復 13# 咱是陳小肥

我老公都曾經用過海鷗的單反機架

回復  咱是陳小肥

我老公都曾經用過海鷗的單反機架
maria-ng 發表於 2015-10-16 19:36

我唔識, 我想學...

我唔識, 我想學...
jose1057 發表於 2015-10-18 10:23

咪扮野...  

學海無涯, 唯勤是岸 ... ... ... 無量壽佛