返回列表 發帖
两位都係知音人,難得
simo 發表於 2015-11-21 20:04

亞婆知少少扮代表,大家吾好笑我

雖然我都喜歡聽音樂,但好似我老公咁由朝聽到晚就真係頂佢吾順
maria-ng 發表於 2015-11-21 20:17

我都係聽三,四個鐘就夠.

亞婆知少少扮代表,大家吾好笑我
maria-ng 發表於 2015-11-21 20:18

唔好咁謙   

同一室樂團5個不同年代錄音的韋華第四季
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

最前的一隻我都有  

最前的一隻我都有
waterpool 發表於 2015-11-28 14:47

這張CD有多個版本,Normal版K2版,XRCD版,LPCD-45版,SACD版,現在仍然可以輕易找到,但這張1955年I Musici的首個四季錄音
已經絕版多年,亦未見過有再版

我這張是PHILIPS首批2496日本版,20年前在中環波斯富以140元買入我100%肯定除左原版黑膠,之後再出的甚麽版都吾夠這張靚聲

我這張是PHILIPS首批2496日本版,20年前在中環波斯富以140元買入我100%肯定除左原版黑膠,之後再出的甚࿟ ...
maria-ng 發表於 2015-11-28 17:54

好彩我都有  

這套Mozart有50CD只要480元,而且出奇地很靚聲

好抵 ~~  

好抵 ~~
waterpool 發表於 2015-12-10 18:25

這套Mozart係精心設計的,全部靚聲的,有幸見到必買

後面架上面 d 碟  

後面架上面 d 碟
waterpool 發表於 2015-12-11 18:18

介紹張中樂CD俾你............好正,原汁原味

這張是24K金碟,靚聲又玩得好

我都係對西樂有興趣多 d  

我都係對西樂有興趣多 d
waterpool 發表於 2015-12-12 14:33

Mozart piano concerto

Mozart piano concerto
maria-ng 發表於 2015-12-12 14:42

最愛 NO.20 in d minor

Mozart piano sonata.............

正     

waterpool 發表於 2015-12-13 12:17

卡拉揚的卡門選段,兩個老"卡"天作之合