返回列表 發帖

芬蘭的日出

@@

評分人數

• waterpool

• 東方不敗

• simo

的確靚,北歐我都好想去

回復 2# simo

好的! 增廣見聞

好靚

北歐我也沒去過……相就成日睇……
希望有一天可以自己去下。

我都想去  

好似好凍 ... ... ... 有杯齋啡就好勒

芬蘭又有千湖之國美譽

我都想去
waterpool 發表於 2016-3-18 18:42

好呀,不如組個小花俠北歐旅行團,由Jose帶隊啦

好呀,不如組個小花俠北歐旅行團,由Jose帶隊啦
simo 發表於 2016-3-29 22:41

but....  我無錢  

@@
jose1057 發表於 2016-3-17 20:04

Jose 爺, 請教兩個問題:

(1) 搭幾耐飛機先到
(2) 天氣咁凍, 相機同電池點處理先正常運作

Jose 爺, 請教兩個問題:

(1) 搭幾耐飛機先到
(2) 天氣咁凍, 相機同電池點處理先正常運作
咱是陳小肥 發表於 2016-3-31 09:57

-由香港飛至丹麥大約十三個鐘.
-氣温4個國家都不同,大约由-1 至-16度左右, 相機和電池都冇問題, 但是我個人意見、相機袋最好放暖包, 保持温度,
不要長時間將相機曝露外面。

我曾經在芬蘭影北極光,腳架上的雲台,凍到不能轉動,最終要手持相機拍攝北極光、當晚氣温估計大約 -2O度。

-由香港飛至丹麥大約十三個鐘.
-氣温4個國家都不同,大约由-1 至-16度左右, 相機和電池都冇 ...
jose1057 發表於 2016-3-31 10:24

thank you ... ... ...

白雪雪,好鬼靚!

waterpool 發表於 2016-3-30 19:07

你銀行户口有

waterpool 發表於 2016-3-30 19:07

你銀行户口有