返回列表 發帖

懷念嗎?麗的電視片集及觀眾來論---(估年份)

由麗的呼聲時代至亞洲電視嘅香港一電視臺已於日前結業,終止近六十年電視廣播,此圖攝自一本麗的電視畫刊,有冇人憑內容估到係乜年份呢 ?  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

• jose1057

• waterpool

我估計是1973-1975年之間的

評分人數

• simo

我估計是1973-1975年之間的
maria-ng 發表於 2016-4-9 21:05

接近,最好準確些,講正年份

接近,最好準確些,講正年份
simo 發表於 2016-4-9 21:11

40幾年前的仲點會記得呀?大地恩情/十大奇案是那一年都吾記得喇

40幾年前的仲點會記得呀?大地恩情/十大奇案是那一年都吾記得喇
maria-ng 發表於 2016-4-9 21:22

你好準確,其實你答正了,七三至七五之間咪就係七四啦,冇錯,就係一九七四年

1974年電視節目表  

我估maria-ng係電視迷,咁叻一估就中,弟日要整D深一些嘢先至得呀

再加一幅,呢D片集睇過未……

maria-ng 發表於 2016-4-9 21:22

大地恩情在1980年首播, 有三部份, 家在珠江, 古都驚雷, 金山夢

未出世……看看讀者的投稿,都寫得好文雅。

一個歷史私終結   

未出世……看看讀者的投稿,都寫得好文雅。
rice333 發表於 2016-4-11 17:49

我都未出世   

我都未出世
jose1057 發表於 2016-4-15 17:16

你個仔未出世

你個仔未出世
waterpool 發表於 2016-4-15 18:46

你點知呀? 你水哥都未出世