返回列表 發帖
今日轉吹東北風,所以霧氣消失,但冇太陽及稍涼,話明日會再涼些

世界睡眠日 ?  有 d 咁既日子 ?
waterpool 發表於 2017-3-17 18:47

未聽過,應該要有此日,咁人人唔洗返工,返去瞓覺

Sunday morning........
早晨各位
maria-ng 發表於 2017-3-19 03:39

澳門毛毛雨,有冇行晨運?

準備食晚餐............
maria-ng 發表於 2017-3-21 18:49

今日幾熱,穿件長袖覺熱,要穿短袖

今日成日天陰毛毛雨,係唔係直到清明時節呢?

早晨各位....
maria-ng 發表於 2017-3-25 06:36

早晨,今日有陽光及煙霞,精精神神去晨運啦

我4點去6點返來
maria-ng 發表於 2017-3-25 08:42

晨運好有益,e+潮流興用手機apps計步行步數,要每日起碼過萬步才合格呀

木棉花開了,今日都仲凍,加上毛毛雨,可能話"未食五月糭,寒衣不入柜"係真

今日天氣 very good ~~
waterpool 發表於 2017-3-28 18:28

比較熱些,單件衫出街都得,仲陽光普照

早晨各位.............
maria-ng 發表於 2017-3-31 03:46

早晨,今早霧氣大,白茫茫一片,又係落雨天氣

陰暗天氣又來
waterpool 發表於 2017-4-6 18:03

天氣幾熱,要穿短袖衫,相信唔再冷掛

回復 521# waterpool

只知係佛誕公眾假期,殖民時代冇的,今天學校放假,但教會學校就要返學

6-5-2017
早晨各位
maria-ng 發表於 2017-5-6 06:40

早晨,今日又熱又晴,晨運一定一身汗,E+時興步行計步數,你有冇?

我就冇晨運,而去游水,所以一定唔會一身大汗啦

步行計步數是甚麽東西???係用儀器定係手機???
我連智能手機都冇架(個仔曾經買左個俾我但我 ...
maria-ng 發表於 2017-5-6 09:35

係用手機,內裝個步行計數程式,當你袋住個手機行路,手機會自動計步數,數據自動儲存及亦會自動分享到你約定之朋友群組,讓朋友都知,大家比較步數,人話每日要行一萬步以上才算對身體有益

回復 542# maria-ng

但如此把步行數據自動分享群組,就表示你有冇出街群組內人人都知,仲知你行幾遠,有人話冇私隐喎

我吾會用咯,智能手機我都冇打算用,
我仲識得有D阿婆朋友玩埋facebook添......
maria-ng 發表於 2017-5-8 20:31

個人了解似我們這年紀朋友都極少或甚至唔玩Facebook ,大量睇或參與玩只係年青人,我都每日有玩吓,但唔多

我學會簡單地用電腦已經足夠了
maria-ng 發表於 2017-5-9 20:25

我以前都用pc玩,後來壞咗唔再買,現今多年只用手機或平板上網,但功能不及PC多,但都慣咗及已滿足了

我用手寫版的,家中只有座
maria-ng 發表於 2017-5-9 20:43

我唔識倉頡所以都要手寫…再講番上一話題,facebook之吸引年輕人地方相信係你可以在該網站不斷有陌生人(有可能係你群組中親朋戚友之網友)彈出給你同意成為網上朋友,以後大家所發帖子又可共分享,所以如你網友很多,你所發帖子便有龐大讚好、回應及分享量;此外很多商業人在此推銷時帶上很多各方訊息…

早晨各位
我要返澳門一天,明天見
maria-ng 發表於 2017-5-10 06:24

旅途愉快!