返回列表 發帖
今日冇車開, 原因係過左保險期都唔知, 平時係個保險經紀幫我跟, 到期就會幫我續, 佢解釋話最近工作忙家事忙 好在沒有交通事故發生, 唔係就大件事
本來昨日下午我知道後就唔應該再開車的, 但係放工時唔記得左傻傻下開左返屋企 今早返工冇開啦...改撘巴士

另外今早行去泉碧花園個站撘5號巴士, 順便係武二買個蠔仔肉碎米做早餐, 叫左外買後在等時, 見到個阿姐把一大袋丸丸倒進
湯鍋裡,湯還沒翻滾就把湯裝進我個蠔仔肉碎米杯裡 需然個鍋好大個爐火力好猛...但係未湯翻滾總有點擔心....又唔知
點開口同阿姐講, 成$24 一個架, 唔食又好晒, 但一邊吃一邊擔心食左會出事囉...

大菌食細菌 ~~  

扮細呀
藍月亮 發表於 2013-10-17 10:04

睇得少同年齡無關係   

非常討厭公司個司機,因為佢有食煙,長期都咳嗽啖多,每朝我在吃早餐的時候他回到公司一直咳咳咳跟著當然就係吐啖,好核突囉

大菌食細菌 ~~
waterpool 發表於 2013-10-17 17:18

可惜我抵抗力差

非常討厭公司個司機,因為佢有食煙,長期都咳嗽啖多,每朝我在吃早餐的時候他回到公司一直咳咳咳跟著當然就 ...
藍月亮 發表於 2013-10-18 11:44

你地唔鬧佢 ?  

可惜我抵抗力差
藍月亮 發表於 2013-10-18 11:45

財多自然身子弱

我財多就好啦...

你地唔鬧佢 ?
waterpool 發表於 2013-10-18 16:29

同佢講過啦...佢都知架...但係佢仍然係咁都冇辦法

同老細反映囉

係公司咳同吐啖邊可以禁止ga

企出門口咳, 吐痰就入廁所或門外吐在紙巾上丟棄.

已經同佢講過, 大家係同事朝見口晚見面, 講得多就咁好啦...

做人要睇環境架..

做人要睇環境架..
waterpool 發表於 2013-10-21 18:20

今早好似收歛左, 冇放聲高咳吐 其實最好係介煙 ...

戒左係 最好, 不過有 d 人係都唔聽人講, 無計.

有呀~ 最唔好就係會影響 人地同屋企人食二手煙

我都最憎人係我方圓 30 呎食煙.  

係洗手間食煙都同樣咁乞人憎

係呀, 就算屋企廁所食, 都會係通氣喉轉到去第二戶人家...